Barion Pixel
Betöltés
Kívánságlistára

William ​Clissold világa (csak I. kötet)

Szerző:

399 Ft

William ​Clissold, a self made man, angol milliomos, gyáros meséli el élettörténetét ebben a két kötetben, gyermekkorától addig a napig, amíg egy autóbaleset pontot tesz ez után a ragyogó pálya után. Ezen a kereten belül azután módot talál az író arra, hogy elmondja véleményét minden modern problémáról, a szerelemtől a bolsevizmusig. És ezekkel a véleményekkel érdemes megismerkednünk. H. G. Wells nemcsak bírálni, hibáztatni, tagadni tud, hanem építeni is. Az a perspektíva, amit a Clissoldban megmutat, valóban a mai káoszból ki vezető út reményteljes távlata, az egyetlen lehetséges konstruktív világszemlélet.
De Wells nemcsak a társadalmi kérdések apostola, hanem az emberi lélek költője is. A Clissold néhány oldala a legszebb, legbensőségesebb líra, amit valaha férfi és nő viszonyáról, szülői szeretetről, barátságról írtak Felejthetetlen, leheletfinom megfigyelések sorakoznak ott, ahol az öregedő Clissold a Champs Elysées napsütéses forgatagában felfedezi Clementinát, visszavonul vele a provence-i házikóba s itt, mint a XX. század Faustja, maga mögött hagyva a társadalom olcsó hiúságait, felismeri az élet legszebb ajándékát, a szerelmet.
Ez a regény H. G. Wells hatalmas ihletének, páratlan művészetének, a világraeszmélés legtisztább pillanatának gyümölcse. Talán a legsúlyosabb, legdöntőbben fontos művészi alkotás, amit az utolsó évtizedek alkottak. Ez az a könyv, amiből a háború utáni emberiségnek meg kell tanulnia az igazi szívből fakadt lelkesedést, ernyedetlen törekvést, törhetetlen hitet.

1 készleten

Csomagfeladás 2-3 napon belül
SKU Gs-20-14

enyhén kopott,

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„William ​Clissold világa (csak I. kötet)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Book information

Kiadás éve
1927
Kiadó
A Pantheon Irodalmi intézet
Kötés
keménykötésű
Nyelv
magyar
Szerző
H.G. Wells
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×