Barion Pixel
Betöltés
Kívánságlistára

Shirley

499 Ft

Első ​regénye, a Jane Eyre káprázatos sikere után otthona, Yorkshire jól ismert lápos, dombos, völgyes tájain, vadvirágos, hangás rétjein vonultatja fel újabb művének alakjait a szerző. Ott szövi-fonja, bonyolítja két párhuzamosan futó romantikus szerelem szálait.

Mint életrajza írójának vallotta, a hősnő alakjában testvérhúgát, a sasmadarat, a csapongó, éles eszű, szertelen Emilyt, az Üvöltő szelek szerzőjét személyesítette meg, illetve azt a nőt, akivé válhatott volna, ha olyan szép és gazdag, mint Shirley. Merész lépés volt. Az angol irodalomban először alkotott a regényekből ismert bájos, szende, nőies női figura helyett bátor, eszes, határozott nőt, olyat, aki egyenrangú társa a férfinak, harcainak osztályosa.
A másik leány, Caroline, nagyrészt önéletrajzi elemekből kel életre, boldogtalan szerelmében a maga gyötrelmeit, a brüsszeli lánynevelő intézetben átélt lelki kínjait vetíti elénk. Itt azonban minden jóra fordul, és a sok küszködés, bonyodalom után kedvelt hősei elnyerik szívük választottját.
A regény 1849-ben jelent meg először.

Elfogyott

Csomagfeladás 2-3 napon belül

foltos borító és lapok, hiányzó védőborító, nem büdös

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Shirley” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Book information

ISBN
9630708159
Kiadás éve
1977
Kiadó
Európa kiadó
Kötés
keménykötésű
Nyelv
magyar
Oldalszám
574
Szerző
Charlotte Brontë
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×