Barion Pixel
Betöltés
Kívánságlistára

Élő ​történelem

599 Ft

Ebben ​a visszaemlékezésben őszintén, humorral és szenvedéllyel ír életéről: az 50-es évek középosztálybeli, kertvárosi Amerikájából induló karrierjéről, majd arról, hogyan lett a republikánus Goldwater-girlből demokrata diákaktivista és később First Lady.
Az Élő történelem egyrészről tényfeltáró emlékezés a Fehér Házban töltött évekre, másrészt krónika, jegyzet a Bill Clinton feleségeként átélt történelemről, továbbá beszámoló egy harminc éven át tartó szerelmi és politikai kalandról, amely túlélte a hűtlenséget, a politikai ellenfelek állandó zaklatását és a nyilvánosság kíváncsiskodását.
Hillary Rodham Clinton abban a korban nőtt fel, amikor az Egyesült Államokban nagyszabású társadalmi és politikai változások történtek. Neki is, mint sok más nőnek a generációjából, olyan lehetőségek adattak meg, amelyekről anyja vagy nagyanyja korosztálya még csak nem is álmodhatott. A saját útját járta egy ismeretlen területen – a változó idők szavát és saját belső iránytűjét követve –, és egyesek számára jelkép lett, mások számára villámhárító. Egyszerre volt feleség, anya, ügyvéd és nemzeti jelkép. Megélte az Egyesült Államok nagypolitikai csatározásait a Watergate-től a Whitewaterig. Ő volt az első First Lady, aki kiemelkedő szerepet játszott az Egyesült Államok törvényhozásában. Fáradhatatlanul úton volt az országban, hogy népszerűsítse az egészségügyi reform kérdését, elősegítse az egyenlőséget a gazdaságban és az oktatásban, segítse a gyermekeket és a családokat. Ezen túl bejárta a világot, hogy fellépjen a nők jogaiért, az emberi jogokért és a demokráciáért. Újrafogalmazta a First Ladyk szerepkörét, és – álláspontja szerint – segítette megmenteni az elnöki intézményt egy alkotmányellenes, politikailag motivált felelősségre vonástól.
Az Élő történelem bensőséges, eleven és inspiráló erejű visszaemlékezés – napjaink egyik rendkívüli asszonyát ismerheti meg az olvasó, s azt a kihívásokkal teli folyamatot, amelynek során elnyerte identitását, megtalálta saját hangját nőként és az amerikai politikai élet meghatározó személyiségeként is.

Elfogyott

Csomagfeladás 2-3 napon belül

enyhén kopott

Book informations

ISBN
9639093874
Kiadás éve
2003
Kiadó
Geopen
Kötés
keménykötésű
Nyelv
magyar
Oldalszám
594
Szerző
Hillary Rodham Clinton

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Élő ​történelem” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×