Barion Pixel
Betöltés
Kívánságlistára

Befejezetlen ​forradalom

149 Ft

A ​Budapesti Művészeti Hetek ez évi rendezvénysorozata szervesen kapcsolódik a nagy októberi szocialista forradalom 70. évfordulójához.
Úgy gondoljuk, hogy ezen világtörténelmi jelentőségű eseményre való emlékezés alkalmat teremthet arra, hogy az ősz folyamán – a legkülönfélébb művészeti ágak, műfajok, kulturális műhelyek produkciói közül – a koncentrált válogatás segítségével elsősorban azokra az eseményszámba menő bemutatókra hívjuk fel a figyelmet, amelyek egyrészt reprezentálják az orosz-szovjet kultúrát, másrészt napjaink problémáinak, gondjainak elemzéséhez, az elért eredmények számbavételéhez járulnak hozzá.
A fővárosi kulturális és művészeti műhelyek igen jelentős bemutatók, kiállítások egész sorával jelentkeztek a Budapesti Művészeti Hetek programjában. Szerény lehetőségeinkhez mérten önálló produkciók létrehozásával intézményünk is részt kívánt venni az emlékezésben. Többek között Befejezetlen forradalom címmel az elmúlt években nyilvánosságra került művekből rendeztünk összeállítást az Egyetemi Színpadon. Voltaképpen az irodalmi est anyagának összeállításakor merült fel az a gondolat, hogy a szemelvényeket némileg bővített formában, egyszerű kivitelű kötetben is közreadjuk. A közölt szövegek csaknem mindig nagyobb művek részletei, így ezt külön nem jelezzük. A kiadó mindenesetre törekedett rá, hogy a lehetőségekhez képest a felhasznált anyagok hiteles forrásait feltüntesse.
Az irodalmi est szerkesztőjének a produkció szórólapján szereplő gondolatai a kötet kapcsán is időszerűek.

1 készleten

Csomagfeladás 2-3 napon belül

enyhén kopott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Befejezetlen ​forradalom” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Book information

ISBN
9630188511
Kiadás éve
1988
Kiadó
Szabadtér
Kötés
puhafedeles
Nyelv
magyar
Oldalszám
304
Szerző
Szilágyi Ákos (szerk.)
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×