Barion Pixel
Betöltés
Kívánságlistára

A ​Trefort utcától a hidrogénbombáig

599 Ft

Jane ​Fonda, a világhírű filmszínésznő szenvedélyesen vallotta, hogy dr. Edward Teller a hidrogénbomba felfedezésével és előállításával háborús bűnös. „Tessék lakatot tenni az ilyen felelőtlen nyilatkozók szájára” – követelte egy újságírónő, de Teller lehűtötte:
„Asszonyom – mondta neki –, Jane Fonda semmiféle tudományhoz nem ért. Jane Fonda egy buta liba! De én Voltaire egykori megállapításához, a szabad véleménynyilvánításhoz tartom magam. Még a libáknak is joguk van elgágogni saját mondandójukat, és hajlandó vagyok barikádra menni a libák gágogási jogának védelmében.”
Teller – a szabadság védelmezője?
Mit tudtunk mi a hatvanas-hetvenes években Tellerről? „Hát igen, ott él Amerikában. Háborús uszító, a hidrogénbomba atyja!” Az 1981-ik évi Ki kicsoda? 16 sort szentelt neki és a hatvanas években a Kossuth Kiadó zárt terjesztésű sorozatában igen kis példányszámban megjelent Hirosima hagyatéka című műve. Azután tudomást szerezhettünk arról is, hogy Reagan SDI-kezdeményezése mögött is ott van Teller lézerkutatásaival és kísérleteivel, mígnem a hazai „glasznoszty” révén jellegzetes hangját is meghallhattuk a Magyar Rádióban.
S most végre itt az életrajza. Egri György Kanadában élő magyar újságíró Stanley Blumberg és Gwinn Owens Energy and conflict – The life and times of Edward Teller című nagy visszhangra lelt könyvét dolgozta át. Így jött létre ez a páratlanul izgalmas három szerzős munka.

1 készleten

Csomagfeladás 2-3 napon belül

enyhén kopott

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„A ​Trefort utcától a hidrogénbombáig” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Book information

ISBN
9637815120
Kiadás éve
1989
Kiadó
Magyar Világ
Kötés
puhafedeles
Nyelv
magyar
Oldalszám
190
Szerző
Stanley A. Blumberg, Gwinn Owens, Egri György
    0
    Kosár tartalma
    A kosarad üresVissza az üzletbe
    ×